maanantai 27. huhtikuuta 2015

Rosetit




Rosetit ovat vappuherkkuja, joita paistetaan rosettiraudalla öljyssä.
 Tein rosetteja tällä Kotilieden ohjeella. Laitoin vaniljasokeria hiukan
 enemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Minusta rosettien maku
 muistuttaa tippaleipiä. Halkaisijaltaan nämä rosetit ovat noin 8cm.




               Rosetit

                                                      2         munaa
                                                      2tl       sokeria
                                                      1,5tl    vaniljasokeria
                                                      0,5tl    suolaa
                                                      1,5dl   maitoa
                                                      1tl       sitruunankuorta
                                                      2dl      vehnäjauhoja

                                                      5dl       rypsiöljyä paistamiseen
                                                       tomusokeria rosettien päälle



                  Ohje


                                1. Vatkaa munien joukkoon, sokerit, suola, maito
                                    ja sitruunankuori.
                                2. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi.
                                3. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi.
                                4. Pidä rosettirautaa hetki kuumassa öljyssä ja
                                    kasta sen jälkeen taikinaan. Älä upota kokonaan.
                                5. Laita rosettirauta öljyyn. Rosetti irtoaa hetken päästä
                                    raudasta. Paista kullanruskeaksi.
                                6. Nosta rosetitit lautaselle talouspaperin päälle.
                                7. Siivilöi jäähtyneiden rosettien päälle paljon tomusokeria.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti