Rosetit ovat vappuherkkuja, joita paistetaan rosettiraudalla öljyssä.
Tein rosetteja tällä Kotilieden ohjeella. Laitoin vaniljasokeria hiukan
enemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Minusta rosettien maku
muistuttaa tippaleipiä. Halkaisijaltaan nämä rosetit ovat noin 8cm.
Tein rosetteja tällä Kotilieden ohjeella. Laitoin vaniljasokeria hiukan
enemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Minusta rosettien maku
muistuttaa tippaleipiä. Halkaisijaltaan nämä rosetit ovat noin 8cm.
Rosetit
2 munaa
2tl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
1,5dl maitoa
1tl sitruunankuorta
2dl vehnäjauhoja
5dl rypsiöljyä paistamiseen
tomusokeria rosettien päälle
Ohje
1. Vatkaa munien joukkoon, sokerit, suola, maito
ja sitruunankuori.
2. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi.
3. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi.
4. Pidä rosettirautaa hetki kuumassa öljyssä ja
kasta sen jälkeen taikinaan. Älä upota kokonaan.
5. Laita rosettirauta öljyyn. Rosetti irtoaa hetken päästä
raudasta. Paista kullanruskeaksi.
6. Nosta rosetitit lautaselle talouspaperin päälle.
7. Siivilöi jäähtyneiden rosettien päälle paljon tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti