tiistai 28. huhtikuuta 2015

M&M keksit




Muokkasin hiukan tätä herkullista ohjetta ja tein vapuksi värikkäitä keksejä.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilin näitä m&m karkkeja leivonnassa.
Ilokseni huomasin suurimman osan karkeista pysyneen ehjinä paiston aikana.
Miksiköhän usein näkee karkkien halkeilleen paiston aikana? Liekö uunin
lämpötilalla on vaikutusta asiaan? En juurikaan painanut karkkeja kiinni
taikinaan. En tiedä oliko sillä vaikutusta siihen ettei karkit halkeilleet.
 







                M&M keksit 
                  noin 12kpl

                                                               125g       voita
                                                               1dl          fariinisokeria
                                                               0,5dl       sokeria
                                                               1             muna
                                                              3dl          vehnäjauhoja
                                                              0,5dl       kaakaojauhetta
                                                              1tl           leivinjauhetta



                   Ohje 

                                          1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
                                          2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
                                          3. Lisää muna vatkaten.
                                          4. Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
                                          5. Sekoita jauhoseos taikinaan.
                                          6. Tee taikinasta noin 12 palloa ja paina niitä hiukan.
                                          7. Laita M&M karkkeja kevyesti keksien päälle vieri viereen.
                                          8. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti