Löysin Linda Lomelinon kirjasta Taivaalliset täytekakut tämän hyvän ja helpon
lemoncurdin eli sitruunatahnan ohjeen. Lemoncurdin maku oli pehmeä ja rakenne
sileä. Käytin tätä tämän sitruunakakun täytteenä. Tämä voisi olla hyvä lisä
kesäisiin mansikkakakkuihin, tuoreisen mansikoiden alle.
Tämä toimisi varmasti myös paahtoleipien päällä.
sileä. Käytin tätä tämän sitruunakakun täytteenä. Tämä voisi olla hyvä lisä
kesäisiin mansikkakakkuihin, tuoreisen mansikoiden alle.
Tämä toimisi varmasti myös paahtoleipien päällä.
Lemoncurd:
noin 3dl
1,5dl sokeria
2 isoa kananmunaa
2 isoa kananmunaa
2 sitruunan raastettu kuori
1dl sitruunasta puristettua mehua
50g voita
50g voita
Ohje:
1. Pese sitruunat hyvin ja raasta niiden kuori.
2. Purista sitruunasta mehu.
3. Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon/pieneen
kattilaan kaikki aineet ja sekoita ne.
4. Kuumenna isommassa kattilassa vettä ja laita
pienempi kulho/kattila vesihauteeseen.
5. Kuumeena seosta vesihauteessa koko ajan
vispilällä sekoittaen kunnes seos sakenee.
6. Ota sopivan sakea seos vesihauteesta ja lisää
voi pieninä palasina.
7. Sekoita kunnes voi on sulanut.
6. Ota sopivan sakea seos vesihauteesta ja lisää
voi pieninä palasina.
7. Sekoita kunnes voi on sulanut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti