tiistai 7. huhtikuuta 2015

Lemoncurd




Löysin Linda Lomelinon kirjasta Taivaalliset täytekakut tämän hyvän ja helpon 
lemoncurdin eli sitruunatahnan ohjeen. Lemoncurdin maku oli pehmeä ja rakenne
 sileä. Käytin tätä tämän sitruunakakun täytteenä. Tämä voisi olla hyvä lisä
 kesäisiin mansikkakakkuihin, tuoreisen mansikoiden alle.
 Tämä toimisi varmasti myös paahtoleipien päällä.



               Lemoncurd:
                   noin 3dl


                                                 1,5dl       sokeria
                                                 2 isoa      kananmunaa
                                                 2             sitruunan raastettu kuori
                                                 1dl          sitruunasta puristettua mehua
                                                 50g         voita
                                                        
               
                 Ohje:

                                                1. Pese sitruunat hyvin ja raasta niiden kuori.
                                                2. Purista sitruunasta mehu.
                                                3. Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon/pieneen
                                                    kattilaan kaikki aineet ja sekoita ne.
                                                4. Kuumenna isommassa kattilassa vettä ja laita 
                                                    pienempi kulho/kattila vesihauteeseen.
                                                5. Kuumeena seosta vesihauteessa koko ajan 
                                                     vispilällä sekoittaen kunnes seos sakenee.
                                                6. Ota sopivan sakea seos vesihauteesta ja lisää
                                                     voi pieninä palasina.
                                                7. Sekoita kunnes voi on sulanut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti