Testasin irtopohjavuokaani tiikerikakun tekemisessä. Vuoka on halkaisijaltaan 24cm,
keskustan ympyrän halkaisija on 8cm. Jos kakusta olisi halunnut "normikorkuisen",
olisi taikina pitänyt tehdä kaksinkertaisena.Tällä kertaa tarjolla on siis pieni pala
...tai useampi pala kakkua. Raitojen tekeminen tällaisen matalan kakun tekemisessä
on vaikeampaa kuin korkeassa kakussa. Ohjeen olen saanut äidiltäni.
Tiikerikakku
200g voita
2dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2-3rkl kaakaojauhetta
3rkl maitoa
korppujauhoja vuokaan
Ohje
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka.
3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
4. Lisää munat yksitellen, vatkaa.
5. Lisää leivinjauhe jauhoihin.
6. Lisää jauhot taikinaan.
7. Ota noin 1/3 taikinasta toiseen kulhoon
ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
8. Laita kakkuvuokaan vuorotellen vaaleaa ja
tummaa taikinaa. Aloita ja lopeta vaalealla.
9. Paista 175 asteessa vajaa tunti.
Kokeile kypsyys tikulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti