Tässä on helppo ja maukas voileipäkakun resepti. Reseptin olen saanut
äidiltäni. Kakun teko onnistuu ilman vuokaa. Halutessaan kakun voi tehdä
myös vuokaan, kuten tässä kakussa tein. Kinkun, paprikan ja suolakurkun
määrät eivät ole niin justiinsa. Jos tuntuu, ettei päällinen riitä, voi
creme fraichea laittaa vaikka koko purkillisen.
äidiltäni. Kakun teko onnistuu ilman vuokaa. Halutessaan kakun voi tehdä
myös vuokaan, kuten tässä kakussa tein. Kinkun, paprikan ja suolakurkun
määrät eivät ole niin justiinsa. Jos tuntuu, ettei päällinen riitä, voi
creme fraichea laittaa vaikka koko purkillisen.
Pohja:
Haluamaasi paahtoleipää. Käytin tässä kakussa 12kpl
isoja paloja vehnäpaahtoleipää.
isoja paloja vehnäpaahtoleipää.
Kostutus:
n. 1dl lihalientä
Täyte 1:
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g punaista paprikaa
250g kinkkua (esim. saunapalvi viipaleina)
0,5tl viherpippuria
Täyte 2:
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g suolakurkkua (herkkukurkku)
Päällinen:
200g ruohosipulituorejuustoa
vajaa purkki creme fraichea.
Koristelu:
esim. salaattia, ohuita kinkkusiivuja, tomaatteja
ja herneenversoja
Resepti:
1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
2. Valmista lihaliemi kuutiosta ja jäähdytä lihaliemi.
3. Valmista 1. täyte. Pilko paprika ja kinkku pieniksi
kuutioiksi.
4. Sekoita paprika ja kinkku tuorejuustoon. Mausta
viherpippurilla.
5. Valmista 2. täyte. Pilko suolakurkku ja sekoita se
tuorejuuston kanssa.
6. Kokoa voileipäkakku tarjoilulautaselle. Paahtoleipä
kerroksia tulee yhteensä kolme. Laita alimmat
paahtoleivät lautaselle. Kostuta lihaliemellä.
7. Laita 1. täyte leipien päälle ja laita seuraava kerros
leipiä täytteen päälle.
8. Kostuta leivät ja laita 2. täyte leipien päälle. Laita
päällimmäiset leivät täytteen päälle.
9. Kostuta leivät ja laita muovikelmu varovasti
voileipäkakun päälle. Laita yöksi jääkaappiin.
10. Valmista päällinen. Sekoita tuorejuusto ja creme
fraiche keskenään ja levitä päällinen kakun päälle
ja sivuille.
11. Koriste haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti