lauantai 3. tammikuuta 2015

Voileipäkakun ohje





Tässä on helppo ja maukas voileipäkakun resepti. Reseptin olen saanut
 äidiltäni. Kakun teko onnistuu ilman vuokaa. Halutessaan kakun voi tehdä
 myös vuokaan, kuten tässä kakussa tein. Kinkun, paprikan ja suolakurkun
 määrät eivät ole niin justiinsa. Jos tuntuu, ettei päällinen riitä, voi
 creme fraichea laittaa vaikka koko purkillisen.



                                        Pohja:
                                                            Haluamaasi paahtoleipää. Käytin tässä kakussa 12kpl
                                                            isoja paloja vehnäpaahtoleipää.


                                        Kostutus:
                                                             n. 1dl lihalientä


                                        Täyte 1:  
                                                            200g maustamatonta tuorejuustoa
                                                            250g punaista paprikaa
                                                            250g kinkkua (esim. saunapalvi viipaleina)
                                                            0,5tl viherpippuria


                                         Täyte 2: 
                                                           200g maustamatonta tuorejuustoa
                                                           50g suolakurkkua (herkkukurkku)


                                         Päällinen: 
                                                              200g ruohosipulituorejuustoa
                                                              vajaa purkki creme fraichea.


                                         Koristelu: 
                                                            esim. salaattia, ohuita kinkkusiivuja, tomaatteja
                                                            ja herneenversoja



                                          Resepti:

                                                     1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
                                                     2. Valmista lihaliemi kuutiosta ja jäähdytä lihaliemi.
                                                     3. Valmista 1. täyte. Pilko paprika ja kinkku pieniksi 
                                                          kuutioiksi. 
                                                     4. Sekoita paprika ja kinkku tuorejuustoon. Mausta 
                                                          viherpippurilla.
                                                     5. Valmista 2. täyte. Pilko suolakurkku ja sekoita se 
                                                          tuorejuuston kanssa.
                                                     6. Kokoa voileipäkakku tarjoilulautaselle. Paahtoleipä
                                                         kerroksia tulee yhteensä kolme. Laita alimmat 
                                                         paahtoleivät lautaselle. Kostuta lihaliemellä.
                                                     7. Laita 1. täyte leipien päälle ja laita seuraava kerros 
                                                         leipiä täytteen päälle. 
                                                     8. Kostuta leivät ja laita 2. täyte leipien päälle. Laita
                                                         päällimmäiset leivät täytteen päälle. 
                                                     9. Kostuta leivät ja laita muovikelmu varovasti 
                                                         voileipäkakun päälle. Laita yöksi jääkaappiin.
                                                    10. Valmista päällinen. Sekoita tuorejuusto ja creme
                                                          fraiche keskenään ja levitä päällinen kakun päälle
                                                          ja sivuille.
                                                    11. Koriste haluamallasi tavalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti