Tarkoituksena oli tehdä kirjasta Suklaaunelmat -nautinnollisia
suklaareseptejä kaikille suklaanystäville muffineita. Sovelsin
reseptiä, koska jääkaapista ei smetanaa löytynyt, sooda loppui
kesken ja suklaarakeitakaan ei ollut. Näiden muffinien rakenne
oli hyvä ja ne kohosivat kauniisti. Nyt jos tekisin muffinit,
korvaisin taloussuklaan jollakin makeammalla suklaalla.
Suklaamuffinit eivät olleet kovin makeita, jos nyt
suklaamuffineista voi niin sanoa. :)
oli hyvä ja ne kohosivat kauniisti. Nyt jos tekisin muffinit,
korvaisin taloussuklaan jollakin makeammalla suklaalla.
Suklaamuffinit eivät olleet kovin makeita, jos nyt
suklaamuffineista voi niin sanoa. :)
Muffinit
(12kpl) 100g suolatonta voita
1dl hienoasokeria
1dl fariinisokeria
2 munaa
1prk (1,5dl) kevyt ranskankermaa
5rkl maitoa
4dl vehnäjauhoja
0,5tl soodaa
0,5tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
1tl maustepippuria
2,5dl (150g) taloussuklaata (tai jotain makeampaa)
Ohje
1. Vatkaa voi ja sokerit hyvin.
2. Vatkaa joukkoon munat, ranskankerma ja maito.
3. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, kaakao ja
maustepippuri sekaisin toisessa kulhossa.
4. Siivilöi jauhoseos toiseen seokseen ja sekoita.
5. Lisää pilkottu suklaarouhe seokseen ja sekoita.
6. Laita taikina muffinivuokiin. Muista jättää
kohoamisvara ja paista noin 25 minuuttia
190 asteessa.
Tein muffinit Eskimon Italialaisiin leivosvosvuokiin.
Vuoat ovat kartonkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti