perjantai 30. tammikuuta 2015

Helppo suklaakakku




Tämä herkullinen suklaakakku on helppo ja nopea tehdä. Pohja on pehmeä 
ja kakun päälle ja väliin tulee samaa suklaamoussea. Koristelu on tehty
tomuttamalla kaakaojauhetta sabluunan läpi. 



                   Pohja
                                                             4            munaa
                                                            0,5dl      sokeria
                                                            0,5dl      vehnäjauhoja
                                                            0,5dl      perunajauhoja
                                                            0,5dl      kaakaota
                                                            1tl           leivinjauhetta


                  Täyte   
                                                           1 levy     taloussuklaata
                                                           200g      maustamatonta tuorejuustoa
                                                           3tl           vaniljasokeria
                                                           1prk       Flora vaniljaa (vaahdotettuna)


                  Kostutus       
                                                   noin 1,5dl sokerilla maustettua kylmää kahvia



                     Ohje


                                      Pohja
 
                                      1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
                                      2. Sekoita muut aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne
                                          munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
                                      3. Paista leivinpaperilla vuoratussa noin 20cm irtopohjavuoassa
                                          175 asteessa noin 35min. Kokeile tikulla kypsyys.


                                     Täyte

                                     1. Vatkaa Flora vanilja vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
                                     2. Pilko ja sulata suklaa mikrossa.
                                     3. Sekoita tuorejuusto ja suklaa sähkövatkaimella sekaisin.
                                     4. Lisää vaahdotettu Flora vanilja ja vaniljasokeri seokseen.


                                     Kakun kokoaminen

                                     1. Halkaise kakkupohja kahtia ja laita päällimmäinen levy pohjaksi.
                                     2. Kostuta pohja kahvilla.
                                     3. Laita noin puolet suklaamoussesta kakun väliin.
                                     4. Laita toinen kakkulevy moussen päälle ja kostuta kahvilla.
                                     5. Levitä loput moussesta kakun reunalle ja päälle.



                                 Kakun voi koristella esim. kaakaojauheella, tomusokerilla
                                                          tai esim. viinirypäleillä.
                         





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti