Tämä herkullinen suklaakakku on helppo ja nopea tehdä. Pohja on pehmeä
ja kakun päälle ja väliin tulee samaa suklaamoussea. Koristelu on tehty
tomuttamalla kaakaojauhetta sabluunan läpi.
Pohja
4 munaa
0,5dl sokeria
0,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5dl kaakaota
1tl leivinjauhetta
Täyte
1 levy taloussuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
3tl vaniljasokeria
1prk Flora vaniljaa (vaahdotettuna)
Kostutus
noin 1,5dl sokerilla maustettua kylmää kahviaOhje
Pohja
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita muut aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne
munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Paista leivinpaperilla vuoratussa noin 20cm irtopohjavuoassa
175 asteessa noin 35min. Kokeile tikulla kypsyys.
Täyte
1. Vatkaa Flora vanilja vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Pilko ja sulata suklaa mikrossa.
3. Sekoita tuorejuusto ja suklaa sähkövatkaimella sekaisin.
4. Lisää vaahdotettu Flora vanilja ja vaniljasokeri seokseen.
Kakun kokoaminen
1. Halkaise kakkupohja kahtia ja laita päällimmäinen levy pohjaksi.
2. Kostuta pohja kahvilla.
3. Laita noin puolet suklaamoussesta kakun väliin.
4. Laita toinen kakkulevy moussen päälle ja kostuta kahvilla.
5. Levitä loput moussesta kakun reunalle ja päälle.
Kakun voi koristella esim. kaakaojauheella, tomusokerilla
tai esim. viinirypäleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti