maanantai 12. tammikuuta 2015

Omenainen bostonkakku



Bostonkakusta saa entistäkin herkullisemman ja mehevämmän
laittamalla täytteeksi omenasosetta. Omenasoseena käytän
syksyisin omenoista keittämääni omenasosetta.


                            Omenainen bostonkakku:
                                                  2,5dl maitoa
                                                  1 pussi kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
                                                  1dl sokeria
                                                  vajaa tl suolaa
                                                  0,5 muna
                                                  0,5rkl kaardemummaa
                                                  noin 7,5dl vehnäjauhoja
                                                  75g voita

                             Täyte: 
                                                 50g voita
                                                 0,5dl sokeria
                                                 2tl kanelia
                                                 noin 400g omenasosetta
                                         
                             Pinnalle:
                                                 voiteluun muna
                                                 raesokeria
                                                 mantelilastuja

                              Ohje:
                                       1. Kuumenna maito mikrossa lämpimäksi.
                                       2. Lisää maitoon sokeri ja suola.
                                       3. Vispilöi joukkoon muna, kardemumma ja osa jauhoista.
                                            (Säästä puolikas muna voiteluun.)
                                       4. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi.
                                       5. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
                                       6. Anna taikinan kohota.
                                       7. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
                                       8. Sivele levyn pinnalle pehmeä voi.
                                       9. Ripottele voin päälle kaneli ja sokeri.
                                      10. Levitä omenasose kanelin ja sokerin päälle.
                                      11. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla noin 5cm paloiksi.
                                      12. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja
                                            voitele vuoan reunat.
                                      13. Asettele palat leikkauspinta  ylöspäin vuokaan ja anna kohota.
                                      14. Voitele munalla ja ripottele raesokeria ja mantelilastuja pullan päälle.
                                      15. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla.
   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti