lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kinkku-salami voileipäkakun ohje





Käytän useasti Lempileivonnaiset (Ulla Svensk) kirjasta löytyvää
kinkku-salamivoilepäkakun ohjetta. Kakun kumpaankin väliin tulee samaa
 täytettä, joten kakun kokoaminen on helppoa. Kakusta voi koota suorakaiteen
muotoisen kakun suoraan tarjoilualustalle tai kakun voi koota irtopohjavuokaan.
Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tässä ohjeessa on eri määrät päällisen
tuorejuustoa ja ranskankermaa. 
             


                      Leipä:                 18 viipaletta paahtoleipää 


                      Täyte:

                                                    250 g palvikinkkua
                                                    100 g salamimakkaraa
                                                    1,5 dl vihreitä viinirypäleitä
                                                    200 g ruohosipulituorejuustoa
                                                    200 g kermaviiliä
                                                    200 g raejuustoa
                                                    0,5 dl hienonnettua persiljaa
                                                    1,5 rkl sitruunamehua
                                                    1,5 rkl sinappia
                                                    ripaus mustapippuria


                        Kostutus:

                                                     noin 3dl lihalientä

                        Päällinen:

                                                    noin 300g ruohosipulituorejuustoa
                                                            150g ranskankermaa




 
                        Koristelu oman maun mukaan, esim. metvurstisiivuja, salaattia, rypäleitä,
                                           mozzarellapalloja, herneenversoja, tuoreita yrttejä...







                 Ohje:

                               1. Valmista lihaliemikuution ohjeen mukaan 3dl lihalientä ja anna sen jäähtyä.
                               2. Pese rypäleet ja anna niiden kuivua/kuivaa ne.
                               3. Pilko/leikkaa persilja pieneksi silpuksi.
                               4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
                               5. Kuutio kinkku ja salami pieniksi kuutioiksi.
                               6. Kuutio rypäleet. (Poista mahdolliset siemenet.)
                               7. Lisää kinkun, salamin ja rypäleiden joukkoon kaikki muut aineet.
                               8. Sekoita täyteainekset hyvin.
                               9. Tee paahtoleivistä pohjakerros. Laita 6 leipäviipaletta pohjakerrokseksi.
                              10. Kostuta leivät lihaliemellä.
                              11. Laita puolet täytteestä pohjakerroksen päälle.
                              12. Laita seuraavat 6 leipäviipaletta keskimmäiseksi kerrokseksi.
                              13. Kostuta leivät lihaliemellä.
                              14. Laita loput täytteet leipien päälle.
                              15. Laita päällimmäisen leipäkerroksen 6 leipäviipaletta täytteen päälle.
                              16. Kostuta päällimmäinen leipäkerros lihaliemellä.
                              17. Laita voileipäkakku tuorekelmuun ja anna sen olla
                                    jääkaapissa seuraavaan päivään.
                              18. Valmista päällinen sekoittamalla sähkövatkaimella tuorejuusto
                                    ja  ranskankerma.
                              19. Levitä päällinen voileipäkakun päälle palettiveitsen tai veitsen avulla.
                              20. Koristele haluamallasi tavalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti