maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kardemummakakku mustikoilla





Tämän reseptin olen  löytänyt aikoinani Kinuskikissan blogista.
Olen muokannut alkuperäistä ohjetta laittamalla mm. raparperinpalasia
 kakun päälle. Tällä kertaa kokeilin pensasmustikoita. Tämä kakku on helppo
 ja nopea tehdä. Tämä on herkullista myös ilman raparpereja tai marjoja.




               Kardemummakakku

                                                             150 g voita
                                                             1,5 dl sokeria
                                                             2 munaa
                                                             3,5 dl vehnäjauhoja
                                                             1 tl leivinjauhetta
                                                             2 tl kardemummarouhetta
                                                             1,5 dl maitoa

                                                             raesokeria
                                                             pähkinärouhetta/-lastuja (esim. hasselpähkinä tai manteli)
                                                             (raparperia tai marjoja)


               Ohje

                               1. Laita uuni lämpiämään 180-200 asteeseen.
                               2. Voitele 20cm irtopohjavuoan reunat ja leikkaa pohjalle leivinpaperista
                                   pohjan kokoinen pala.
                               3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
                               4. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
                               5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma sekaisin erillisessä kulhossa.
                               6. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
                               7. Kaada taikina vuokaan.
                              (8. Ripottele halutessasi raparperinpaloja tai esim. mustikoita kakun päälle.)
                               9. Ripottele pinnalle raesokeria ja pähkinärouhetta.
                              10. Paista noin 35-40 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyys.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti