maanantai 9. maaliskuuta 2015

Tonnikala-aurajuustopiirakka




Lempileivonnaiset kirjaa (Ulla Svensk) selatessa  huomasin tonnikalapiirakan
 ohjeen, jossa on myös aurajuustoa. Yhdistelmä kuulosti jotenkin erikoiselta.
 Ulla Svensk kehui piirakkaa yhdeksi lempipiirakoistaan, joten päätin kokeilla.
 Alkuperäisessä ohjeessa on valkosipuli-cuisinen tilalla herkkusieni-cuisinea.
Tämä piirakka ei mielestäni ulkonäöllä koreile, mutta maku oli toden totta hyvä. 
Tämä maistui myös lapsille, myös hänelle, joka ei aurajuustoon muuten koske.
Tätä teen toistekin ja mikä  parasta, tästä tulee koko pellillinen.



                                 Pohja: 
                                                     250g voita
                                                     250g maitorahkaa
                                                     4,5dl vehnäjauhoja
                                                     1tl leivinjauhetta


                                 Täyte: 
                                                    370g valkosipulitomaattimurskaa
                                                    250g valkosipuli-cuisinea
                                                    2tlk tonnikalapaloja öljyssä (ostin vahingossa vedessä ja nekin toimi)
                                                    2 kananmunaa
                                                    1 sipuli
                                                    100g aurajuustoa
                                                    150g emmental-juustoraastetta


                                 Ohje:
 
                                            1. Sekoita pehmeä voi ja rahka sekaisin.
                                            2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne sekoittaen voin
                                                ja rahkan sekaan.
                                            3. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin noin tunniksi.
                                            4. Kauli pohja leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi.
                                            5. Sekoita valutetut tonnikalat, tomaattimurska, munat, puolet
                                                juustoraasteesta ja valkosipuli-cuisine sekaisin.
                                            6. Levitä täyte pohjan päälle.
                                            7. Ripottele täytteen päälle pilkottu sipuli.
                                            8. Murustele aurajuusto piirakan päälle.
                                            9. Ripottele loput juustoraasteet. 
                                           10. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, siten 
                                                  että piirakka näyttää kypsältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti