Tässä kakussa on viiden munan vaalea kakkupohja. Paistoin pohjat
kahdessa 20cm irtopohjavuoassa. Täytteenä on mansikkamoussea.
Päällinen on valkosuklaaganachea. Koristeet tein sokerimassan
ja vaahtokarkkimassan sekoituksesta. Kakkupitsin värjäsin
vaaleanpunaiseksi punaisella pastavärillä.
Aivan ihana! Voitko auttaa amatööriä, pitäis juuri tuollainen kuorutus tehdä lauantaiseen kastekakkuun. Millä suhteilla noin kaunis pinta? :) kiitollisena avustasi; Reija
VastaaPoistaHei, täällä toinen amatööri vastailee. :) Laitan suklaaganacheen aina samassa suhteessa kuohukermaa ja suklaata. Esim. kermaa 2dl ja suklaata 200g tai kermaa 1,5dl ja suklaata 150g. Lämmitän kerman kattilassa kuumaksi, mutta en kiehumiseen saakka. Sen jälkeen laitan suklaat palasina kerman joukkoon ja sekoittelen niin kauan että suklaat sulavat kermaan. Tämän jälkeen jäähdytän seoksen. Kylmän seoksen vaahdotan sähkövatkaimella.
VastaaPoistaKuorrutuksessa käytän apuna pyörivää kakkualustaa ja kakkuihin tarkoitettua lastaa.
Aluksi laitan yhden kerroksen ganachea kakun pintaan. Tämän jälkeen annan sen kovettua jääkaapissa. Sen jälkeen on helpompi laittaa uusi kerros ganachea kakun pintaan.
Tärkeää olisi että itse kakku olisi suora. Tämä onkin itselle se vaikein kohta. :)
Toivottavsti näistä vinkeistä oli apua. Onnistunutta kastekakkua!