Näitä manteleita olen tehnyt jo useampana jouluna sekä lahjaksi että
kotiin herkuteltavaksi. Tässä reseptissä yhdistyy sopivassa suhteessa
paahdetun mantelin maku, hunajan ja sokerin makeus sekä suolan
suolaisuus.Paprikaa ja maustepippuria voi laittaa oman maun
mukaan. Ne tuovat hyvän lisäpotkun manteleihin. Laitoin
puolikkaaseen annokseen noin puoli teelusikallista sekä
paprikaa että maustepippuria.
kotiin herkuteltavaksi. Tässä reseptissä yhdistyy sopivassa suhteessa
paahdetun mantelin maku, hunajan ja sokerin makeus sekä suolan
suolaisuus.Paprikaa ja maustepippuria voi laittaa oman maun
mukaan. Ne tuovat hyvän lisäpotkun manteleihin. Laitoin
puolikkaaseen annokseen noin puoli teelusikallista sekä
paprikaa että maustepippuria.
Mantelit
3dl kuorettomia manteleita
2rkl hunajaa
2rkl vettä
2tl öljyä
0,5dl sokeria
reilu 2tl suolaa
2rkl kanelia
paprikamaustetta
maustepippuria
3dl kuorettomia manteleita
2rkl hunajaa
2rkl vettä
2tl öljyä
0,5dl sokeria
reilu 2tl suolaa
2rkl kanelia
paprikamaustetta
maustepippuria
Ohje
1. Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa vajaa 10min.
2. Kiehauta kattilassa hunaja, vesi ja öljy.
3. Laita mantelit kattilaan ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia.
Sekoittele välillä.
4. Sekoita sokeri, suola, kaneli, paprikamauste ja
maustepippuri lautasella sekaisin.
5. Pyörittele mantelit seoksessa. Mantelit kannattaa pyöritellä
useammassa erässä, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti
manteleihin ja näin hunajaiset mantelit eivät tartu toisiinsa.
1. Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa vajaa 10min.
2. Kiehauta kattilassa hunaja, vesi ja öljy.
3. Laita mantelit kattilaan ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia.
Sekoittele välillä.
4. Sekoita sokeri, suola, kaneli, paprikamauste ja
maustepippuri lautasella sekaisin.
5. Pyörittele mantelit seoksessa. Mantelit kannattaa pyöritellä
useammassa erässä, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti
manteleihin ja näin hunajaiset mantelit eivät tartu toisiinsa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti