keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Paahdetut mantelit





Näitä manteleita olen tehnyt jo useampana jouluna sekä lahjaksi että
kotiin herkuteltavaksi. Tässä reseptissä yhdistyy sopivassa suhteessa
 paahdetun mantelin maku, hunajan ja sokerin makeus sekä suolan
suolaisuus.Paprikaa ja maustepippuria voi laittaa oman maun
 mukaan. Ne tuovat hyvän lisäpotkun manteleihin. Laitoin
 puolikkaaseen annokseen noin puoli teelusikallista sekä
 paprikaa että maustepippuria.


                           Mantelit

                                            3dl kuorettomia manteleita
                                            2rkl hunajaa
                                            2rkl vettä
                                            2tl öljyä
                                            0,5dl sokeria
                                            reilu 2tl suolaa
                                            2rkl kanelia
                                            paprikamaustetta
                                            maustepippuria



                           Ohje

                                           1. Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa vajaa 10min. 
                                           2. Kiehauta kattilassa hunaja, vesi ja öljy.
                                           3. Laita mantelit kattilaan ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia.
                                               Sekoittele välillä.
                                           4. Sekoita sokeri, suola, kaneli, paprikamauste ja
                                               maustepippuri lautasella sekaisin.
                                           5. Pyörittele mantelit seoksessa. Mantelit kannattaa pyöritellä
                                               useammassa erässä, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti
                                               manteleihin ja näin hunajaiset mantelit eivät tartu toisiinsa.
                                              




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti