Kaupan sokerihyllyltä nappasin mukaani Dan Sukkerin lehtisen
Saisinko vielä yhden... Lehtinen sisältää makeisohjeita.
Jos tykkää irtokarkkihyllyjen vaniljafudgeista, tykkää myös näistä.
Nämä ovat vain parempia! Nämä ovat ihanan pehmeitä,
mutta ei sotkevan tahmeita. Nämä myös leikkautuivat nätisti.
Saisinko vielä yhden... Lehtinen sisältää makeisohjeita.
Jos tykkää irtokarkkihyllyjen vaniljafudgeista, tykkää myös näistä.
Nämä ovat vain parempia! Nämä ovat ihanan pehmeitä,
mutta ei sotkevan tahmeita. Nämä myös leikkautuivat nätisti.
2dl kuohukermaa
0,5tl suolaa
vajaa 1,5dl (200g) glukoosisiirappia
2,5dl (225g) sokeria
2-3rkl tummaa siirappia
0,5dl vettä
1,5dl tomusokeria
1-2rkl vettä
1rkl vaniljasokeria
Ohje
1. Sekoita suola kermaan.
2. Laita glukoosisiirappi, sokeri, tumma siirappi
ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Kuumenna täydellä teholla 124 asteiseksi. Sekoita välillä.
4. Lisää kerma-suolaseos ja kuumenna taas 124 asteiseksi.
Sekoita koko ajan.
5. Jäähdytä 90 asteiseksi. Sekoittele välillä.
6. Sekoita jäähtymisen aikana 1rkl vettä, tomusokeri ja
vaniljasokeri tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää vettä
tarvittaessa tipoittain.
7. Sekoita tomusokeritahna 90 asteiseen massaan samalla
hyvin sekoittaen. Sekoita tasaiseksi.
8. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja jäähdytä
muutaman tunnin ajan ennen kuin leikkaat fudgepalat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti