maanantai 8. joulukuuta 2014

Fudget




Kaupan sokerihyllyltä nappasin mukaani Dan Sukkerin lehtisen
 Saisinko vielä yhden... Lehtinen sisältää makeisohjeita.
Jos tykkää irtokarkkihyllyjen vaniljafudgeista, tykkää myös näistä.
Nämä ovat vain parempia! Nämä ovat ihanan pehmeitä,
mutta ei sotkevan tahmeita. Nämä myös leikkautuivat nätisti.



                          Fudget
                                              2dl kuohukermaa
                                              0,5tl suolaa
                                              vajaa 1,5dl (200g) glukoosisiirappia
                                              2,5dl (225g) sokeria
                                              2-3rkl tummaa siirappia
                                              0,5dl vettä
                                              1,5dl tomusokeria
                                              1-2rkl vettä
                                              1rkl vaniljasokeria
                         
                          Ohje
                                              1. Sekoita suola kermaan.
                                              2. Laita glukoosisiirappi, sokeri, tumma siirappi
                                                  ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
                                              3. Kuumenna täydellä teholla 124 asteiseksi. Sekoita välillä.
                                              4. Lisää kerma-suolaseos ja kuumenna taas 124 asteiseksi.
                                                  Sekoita koko ajan.
                                              5. Jäähdytä 90 asteiseksi. Sekoittele välillä.
                                              6. Sekoita jäähtymisen aikana 1rkl vettä, tomusokeri ja
                                                  vaniljasokeri tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Lisää vettä
                                                  tarvittaessa tipoittain.
                                              7. Sekoita tomusokeritahna 90 asteiseen massaan samalla
                                                  hyvin sekoittaen. Sekoita tasaiseksi.
                                              8. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja jäähdytä
                                                  muutaman tunnin ajan ennen kuin leikkaat fudgepalat.




                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti