perjantai 28. marraskuuta 2014

Lusikkaleivät





Tykkäsin katsella Koko Suomi leipoo ohjelmaa ja siitä muistuu
mieleeni tuomareiden kommentit lusikkaleipien tekemisen vaikeudesta.
Olen tehnyt useamman vuoden lusikkaleivät seuraavalla reseptillä ja 
ei ole vaikeaa. :) 

Toki pikkutarkkaa näpertämistä ja aikaa vievää puuhaa.  


                                   Lusikkaleivät:
                                       n. 60kpl
                                                            200g voita
                                                            1,5dl sokeria
                                                            2tl vaniljasokeria
                                                            1tl soodaa
                                                            4,5dl vehnäjauhoja

                                                            vadelmamarmeladia
                                                            tomusokeria/hienoa sokeria


                                     Ohje:

                                                          1. Kiehauta voi miedolla lämmöllä, sekoittele.
                                                          2. Kun vaahto laskee, kaada voi kulhoon 
                                                              ja lisää sokeri.
                                                          3. Jäähdytä rasva ja sokeri.
                                                          4. Sekoita muut aineet keskenään
                                                              ja lisää ne rasvan ja sokerin joukkoon.
                                                          5. Tee teelusikalla pikkuleipiä.
                                                          6.  Paista 200 asteessa, 8-10 minuuttia.
                                                          7. Laita jäähtyneen puolikkaan päälle
                                                              marmeladia ja toinen puolikas.
                                                          5. Tomuttele tomusokeria lusikkaleipien päälle
                                                               tai kierittele hienossa sokerissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti