Tykkäsin katsella Koko Suomi leipoo ohjelmaa ja siitä muistuu
mieleeni tuomareiden kommentit lusikkaleipien tekemisen vaikeudesta.
Olen tehnyt useamman vuoden lusikkaleivät seuraavalla reseptillä ja
ei ole vaikeaa. :)
Toki pikkutarkkaa näpertämistä ja aikaa vievää puuhaa.
Lusikkaleivät:
n. 60kpl
200g voita
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl soodaa
4,5dl vehnäjauhoja
vadelmamarmeladia
tomusokeria/hienoa sokeria
Ohje:
1. Kiehauta voi miedolla lämmöllä, sekoittele.
2. Kun vaahto laskee, kaada voi kulhoon
ja lisää sokeri.
3. Jäähdytä rasva ja sokeri.
4. Sekoita muut aineet keskenään
ja lisää ne rasvan ja sokerin joukkoon.
5. Tee teelusikalla pikkuleipiä.
6. Paista 200 asteessa, 8-10 minuuttia.
7. Laita jäähtyneen puolikkaan päälle
marmeladia ja toinen puolikas.
marmeladia ja toinen puolikas.
5. Tomuttele tomusokeria lusikkaleipien päälle
tai kierittele hienossa sokerissa.
tai kierittele hienossa sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti