tiistai 13. kesäkuuta 2017

Pienet marjapiiraat






Aikoinaan äidiltä saamaani mustikkapiirakan ohjetta voi käyttää monenlaisissa
 marjapiirakoissa. Taikina riitti neljään pieneen sydänvuokaan ja kolmeen
 pieneen annosvuokaan. Puolitin ohjeen täytteen ja se riitti hyvin
kaikkiin piirakoihin. Marjoina käytin pakasteesta mustikkaa,
vadelmaa ja punaherukkaa. 




        Marjapiirakka (yksi tavallinen piirakkavuoka)

       

        Pohja:

150g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta



       Täyte:

2prk kermaviiliä
1dl sokeria
2 munaa
2tl vaniljasokeria









      Ohje:


                                                1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
                                                     ja voitele piirakkavuoka.
                                                2. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
                                                3. Lisää muna ja sekoita vatkaimella. 
                                                4. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan.
                                                5. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita vatkaimella.
                                                6. Levitä taikina piirakkavuokaan, hiukan myös reunoille.
                                                7. Lisää haluamiasi marjoja. 
                                                8. Sekoita täytteen kaikki aineet sekaisin vispilällä. 
                                                9. Kaada täyte marjojen päälle. 
                                               10. Paista piirakkaa noin 30min.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti