tiistai 4. elokuuta 2015

Brita-kakun ohje





Tämän Brita-kakun ohjeen kehittelin useammasta eri ohjeesta viime kesänä.
Kokeilin montaa eri reseptiä ja yhdistelin niitä. Tähän kakkuun tein kaksi
 pohjaa. Tein myös marengin ja täytteen kaksinkertaisena annoksena.
Tämä onnistuu hyvin myös laktoosittomana versiona, koska kaikki
 aineet löytää kaupasta laktoosittomina.



Britakakku


                    Pohja

                                                             125g   voita
                                                             1 dl     sokeria
                                                             2         kananmunan keltuaista
                                                             1,5dl   vehnäjauhoja
                                                             2tl       leivinjauhetta
                                                             1dl      maitoa
                           

     
                    Marenki 

                                                            5         kananmunan valkuaista
                                                            2,5dl   sokeria



                   Täyte                       
                                                          4dl       kuohukermaa
                                                          1 prk    vaniljarahkaa
                                                          100g    sitruunatuorejuustoa



                                                         mansikoita, mustikoita ja vadelmia







Ohje


                    Pohja


                              1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
                              2. Lisää keltuaiset yksitellen sähkövatkaimella vatkaten.
                              3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
                              4. Kaada jauhoseos (siivilän läpi) ja maito vuorotellen muutamassa
                                  erässä sähkövatkaimella vatkaten taikinaan.
                              5. Vuoraa noin 25cm x 30cm suorakaiteen muotoinen vuoka
                                  leivinpaperilla ja  levitä taikina vuokaan.
                              6. Esipaista pohjaa 180 asteessa noin 12 minuuttia.

  
                    Marenki


                             1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
                             2. Levitä marenki esipaistetun pohjan päälle ja
                                 paista kauniin ruskeaksi noin 30 minuuttia 180 asteessa.
  
                        
                    Täyte
 
                             1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
                             2. Laita rahka ja tuorejuusto yhteen kulhoon ja sekoita ne
                                 sähkövatkaimella sekaisin.
                             3. Lisää rahkan ja tuorejuustoon sekaan kermavaahto.



Kakun kokoaminen
                           

                             1. Leikkaa pohja-marenkipaistos kahteen yhtä suuteen osaa.
                             2. Laita toinen pohja-marenkipaistos tarjoiluastialle.
                             3. Laita puolet täytteestä pohjan päälle.
                             4. Laita reilusti marjoja täytteen päälle.
                             5. Asettele toinen pohja-marenkipaistos marjojen päälle.
                             6. Laita loput täytteet marengin päälle.
                             7. Laita runsaasti marjoja täytteen päälle.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti