Harjoittelin suklaan temperointia ja tein valkosuklaasta
koristelastuja. Koristelin niillä Makeaa blogista löytämäni
Vadelma-valkosuklaajuustokakku
Pohja
200g kaurakeksejä
100g voita
Valkosuklaatäyte
3 liivatelehteä
100g rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2rkl vettä
200g valkosuklaata
2dl vispikermaa
Vadelmatäyte
300g vadelmia
1dl sokeria
4 liivatelehteä
2dl vispikermaa
100g rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Ohje
1. Laita 20cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja
reunakalvot sivuille. (Voit vuorata vuoan myös muovikelmulla.)
2. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos vuokaan.
Valkosuklaatäyte
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
3. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään.
4. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hiukan.
5. Kiehauta vesi kattilassa, purista liivatelehdet ja sulata ne kattilassa.
6. Kaada liivatteet rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
7. Lisää suklaat seokseen.
8. Lisää kermavaahto varovasti käännellen seokseen.
9. Laita täyte odottamaan jääkaappiin toisen täytteen valmistumista.
Vadelmatäyte
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
3. Jos käytät pakastettuja ulkomaisia vadelmia,
keitä marjoja ja sokeria noin 4 minuuttia.
4. Paseeraa vadelmat eli liiskaa ne siivilän läpi siten,
että siemenet jäävät siivilään. (Lisää sokeri, jollet ole keittänyt
marjoja ja lisännyt sokeria jo silloin.)
5. Lisää rahka ja tuorejuusto marjoihin.
6. Lisää kermavaahto varovasti käännellen seokseen.
Kakun kokoaminen
1. Laita keksimurskan päälle ensin suklaatäyte.
2. Laita suklaakerroksen päälle vadelmatäyte.
3. Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli.
4. Koristele haluamallasi tavalla. Suosittelen tuoreita marjoja,
koska ne tuovat raikkauttta tuhtiin valkosuklaakerrokseen.
Ihana ja tyylikäs, ja niin raikkaan tuntuinen kakku. :) Hienosti olet koristanut.
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaIhana nähdä, että ohje on ollut käytössä! Houkuttelevan näköinen on noilla tuoreilla marjoilla ja kauniit suklaakoristeet olet tehnyt :D
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta :) Ensi kerralla laitan marjat keskelle, jotta joka palaan riittää raikkaita marjoja, koska ne toimivat hyvin tuhdin valkosuklaan kanssa. Täytynee kokeilla sama kakku myös tummalla suklaalla.
PoistaOi kun on kaunis koristelu! Kuvan vuoksi kyllä itse myös kokeiltava. Monellehan tuo kakku riittäisi, osaatko sanoa kokemuksesta?
VastaaPoistaTein äitienpäiväksi. Kehuja tuli. Sokerin sijaan käytin Hermesetasjauhetta 0,5 dl/massa, koska moni pitää raikkaista, ei niin makeista kakuista. Tuorejuustona Philadelphia light.
VastaaPoista