keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Valkosuklaa-vadelmakakku





Harjoittelin suklaan temperointia ja tein valkosuklaasta 
koristelastuja. Koristelin niillä Makeaa blogista löytämäni


              Vadelma-valkosuklaajuustokakku

                                                     
              Pohja

                                                            200g      kaurakeksejä
                                                            100g      voita


              Valkosuklaatäyte

                                                           3             liivatelehteä
                                                          100g       rahkaa 
                                                          200g       maustamatonta tuorejuustoa  
                                                          1dl          sokeria
                                                          2rkl         vettä
                                                          200g       valkosuklaata
                                                          2dl          vispikermaa

              Vadelmatäyte

                                                         300g         vadelmia
                                                         1dl            sokeria
                                                         4               liivatelehteä
                                                         2dl            vispikermaa
                                                        100g         rahkaa
                                                        200g         maustamatonta tuorejuustoa








              Ohje

                                        1. Laita 20cm irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja
                                            reunakalvot sivuille. (Voit vuorata vuoan myös muovikelmulla.)
                                        2. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos vuokaan.
                   


              Valkosuklaatäyte


                                         1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
                                         2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
                                         3. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään.
                                         4. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hiukan.
                                         5. Kiehauta vesi kattilassa, purista liivatelehdet ja sulata ne kattilassa.
                                         6. Kaada liivatteet rahka-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
                                         7. Lisää suklaat seokseen.
                                         8. Lisää kermavaahto varovasti käännellen seokseen.
                                         9. Laita täyte odottamaan jääkaappiin toisen täytteen valmistumista.



            Vadelmatäyte


                                        1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
                                        2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
                                        3. Jos käytät pakastettuja ulkomaisia vadelmia,
                                            keitä marjoja ja sokeria noin 4 minuuttia.
                                        4. Paseeraa vadelmat  eli liiskaa ne siivilän läpi siten,
                                            että siemenet jäävät siivilään. (Lisää sokeri, jollet ole keittänyt
                                            marjoja ja lisännyt sokeria jo silloin.)
                                        5. Lisää rahka ja tuorejuusto marjoihin.
                                        6. Lisää kermavaahto varovasti käännellen seokseen.



            Kakun kokoaminen


                                         1. Laita keksimurskan päälle ensin suklaatäyte.
                                         2. Laita suklaakerroksen päälle vadelmatäyte.
                                         3. Anna kakun olla jääkaapissa mielellään yön yli.
                                         4. Koristele haluamallasi tavalla. Suosittelen tuoreita marjoja,
                                             koska ne tuovat raikkauttta tuhtiin valkosuklaakerrokseen.


         



6 kommenttia:

  1. Ihana ja tyylikäs, ja niin raikkaan tuntuinen kakku. :) Hienosti olet koristanut.

    VastaaPoista
  2. Ihana nähdä, että ohje on ollut käytössä! Houkuttelevan näköinen on noilla tuoreilla marjoilla ja kauniit suklaakoristeet olet tehnyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä ohjeesta :) Ensi kerralla laitan marjat keskelle, jotta joka palaan riittää raikkaita marjoja, koska ne toimivat hyvin tuhdin valkosuklaan kanssa. Täytynee kokeilla sama kakku myös tummalla suklaalla.

      Poista
  3. Oi kun on kaunis koristelu! Kuvan vuoksi kyllä itse myös kokeiltava. Monellehan tuo kakku riittäisi, osaatko sanoa kokemuksesta?

    VastaaPoista
  4. Tein äitienpäiväksi. Kehuja tuli. Sokerin sijaan käytin Hermesetasjauhetta 0,5 dl/massa, koska moni pitää raikkaista, ei niin makeista kakuista. Tuorejuustona Philadelphia light.

    VastaaPoista