tiistai 17. helmikuuta 2015

Marengit





Näiden marenkien ohjeen löysin Emma Iivanaisen blogista Painted by Cakes.
 Nämä olivat helppo valmistaa. Marengit olivat keskeltä pehmeitä ja päältä rapeita.
 Tällä ohjeella tein noin 15 marenkia.




                             Marengit  


                                                    3          valkuaista
                                                    2dl      mansikkatomusokeria
                                                    0,5tl     sitruunamehua



                               Ohje 

                                                   1. Erottele kananmunasta valkuaiset. 
                                                   2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 
                                                   3. Siivilöi tomusokeri vaahdon joukkoon pienissä erissä 
                                                       koko ajan vatkaten.
                                                   4. Lisää sitruunamehu ja vatkaa kunnes seos on kiinteää
                                                       ja kiiltävää.
                                                   5. Pursota haluamasi kokoisia marenkeja ja koristele
                                                       halutessasi nonparelleilla. 
                                                   6. Paista 100 asteessa noin 1,5h.
                                                   7. Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön 
                                                       noin puoleksi tunniksi.





 Koristelin osan marengeista nonparelleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti