Nämä pienet sitruunakakut on tehty Hyvä kokki (2000) kirjan ohjeella.
Kyseessä on perinteinen kahvikakku ja ohje on mitoitettu normaaliin
kuivakakkuvuokaan. Näissä kakkusissa puolitin ohjeen ja se riitti
viiteen pieneen kakkuseen.
viiteen pieneen kakkuseen.
Sitruunakakku
200g voita
2dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2rkl sitruunamehua
Ohje
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka.
3. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen
voi ja sokeri.
4. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
5. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri
sekaisin keskenään.
6. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori.
7. Lisää sitruunankuori ja sitruunamehu taikinaan.
8. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.
9. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua
noin 50-60min uunin alimmalla tasolla.
(Näitä pieniä kakkuja paistoin noin 30min.)
sekaisin keskenään.
6. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori.
7. Lisää sitruunankuori ja sitruunamehu taikinaan.
8. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.
9. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua
noin 50-60min uunin alimmalla tasolla.
(Näitä pieniä kakkuja paistoin noin 30min.)
Herkullisen näköisiä ja todella kauniita! :)
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoista