Aikoinaan äidiltä saamaani mustikkapiirakan ohjetta voi käyttää monenlaisissa
marjapiirakoissa. Taikina riitti neljään pieneen sydänvuokaan ja kolmeen
pieneen annosvuokaan. Puolitin ohjeen täytteen ja se riitti hyvin
kaikkiin piirakoihin. Marjoina käytin pakasteesta mustikkaa,
vadelmaa ja punaherukkaa.
marjapiirakoissa. Taikina riitti neljään pieneen sydänvuokaan ja kolmeen
pieneen annosvuokaan. Puolitin ohjeen täytteen ja se riitti hyvin
kaikkiin piirakoihin. Marjoina käytin pakasteesta mustikkaa,
vadelmaa ja punaherukkaa.
Marjapiirakka (yksi tavallinen piirakkavuoka)
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2prk kermaviiliä
1dl sokeria
2 munaa
2tl vaniljasokeria
Ohje:
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
ja voitele piirakkavuoka.
2. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
3. Lisää muna ja sekoita vatkaimella.
4. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan.
5. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita vatkaimella.
6. Levitä taikina piirakkavuokaan, hiukan myös reunoille.
7. Lisää haluamiasi marjoja.
8. Sekoita täytteen kaikki aineet sekaisin vispilällä.
9. Kaada täyte marjojen päälle.
10. Paista piirakkaa noin 30min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti