Tämän kakun ohjeen muuntelin tästä ohjeesta. Koristelin
kakun mustaherukoilla ja ananaskirsikoilla.
Pohja:
100g voita
100g Digestive-keksejä
Täyte:
200g tuorejuustoa
2dl kermaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Päällinen:
2prk mangososetta (piltti)
2 liivatelehteä
1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Laita reunoille
joko leivinpaperisuikaleet tai reunamuovi.
2. Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen.
3. Hienonna keksit muruiksi.
4. Sulata voi.
5. Sekoita voi ja keksit.
6. Painele seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
7. Vaahdota kerma vaahdoksi.
8. Sekoita toisessa kupissa tuorejuusto sähkövatkaimella.
9. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja vaniljasokeri.
10. Laita tilkka vettä kattilaan ja kiehauta se.
11. Sulata liivatelehdet veteen ja kaada kaada seos ohuena nauhana
tuorejuuston sekaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen.
12. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.
13. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
14. Valmista päällinen laittamalla liivatteet kylmään veteen.
15. Kiehauta vesitilkka ja sulata liivatteet veteen.
16. Kaada liivatteet mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin.
17. Kaada mangosose hyytyneen kakun päälle.
18. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi tai
anna hyytyä seuraavaan päivään.
Mangokakku on kyllä yks ikisuosikeista, niin raikas ja vaan niin hyvää! :)
VastaaPoistaMangokakkujen etuihin laskettaneen raikkauden lisäksi myös näyttävä väri ja edulliset raaka-aineet. :)
VastaaPoistaIhanan raikas kaunis kakku ♥
VastaaPoista