sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Mangokakku






Tämän kakun ohjeen muuntelin tästä ohjeesta. Koristelin 
kakun mustaherukoilla ja ananaskirsikoilla. 






     Pohja: 
                                                                  100g          voita
                                                                  100g          Digestive-keksejä




     Täyte:
                                                                  200g           tuorejuustoa
                                                                  2dl              kermaa
                                                                  1dl              sokeria
                                                                  1tl               vaniljasokeria
                                                                  4                 liivatelehteä
                 

                                           
     Päällinen:
                                                                  2prk             mangososetta (piltti)
                                                                  2                  liivatelehteä
    
  


                           1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Laita reunoille
                              joko leivinpaperisuikaleet tai reunamuovi.
                           2. Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen.
                           3. Hienonna keksit muruiksi.
                           4. Sulata voi.
                           5. Sekoita voi ja keksit.
                           6. Painele seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 
                           7. Vaahdota kerma vaahdoksi.
                           8. Sekoita toisessa kupissa tuorejuusto sähkövatkaimella. 
                           9. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja vaniljasokeri.
                          10. Laita tilkka vettä kattilaan ja kiehauta se.
                          11. Sulata liivatelehdet veteen ja kaada kaada seos ohuena nauhana 
                               tuorejuuston sekaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen. 
                         12. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.
                         13. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
                         14. Valmista päällinen laittamalla liivatteet kylmään veteen.
                         15. Kiehauta vesitilkka ja sulata liivatteet veteen.
                         16. Kaada liivatteet mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin.
                         17. Kaada mangosose hyytyneen kakun päälle. 
                         18. Laita kakku hyytymään jääkaappiin useammaksi tunniksi tai 
                               anna hyytyä seuraavaan päivään.








3 kommenttia:

  1. Mangokakku on kyllä yks ikisuosikeista, niin raikas ja vaan niin hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Mangokakkujen etuihin laskettaneen raikkauden lisäksi myös näyttävä väri ja edulliset raaka-aineet. :)

    VastaaPoista