Tämä banaanimuffinien ohje on Emma Iivanaisen kirjasta Emman kakkukirja: leivo,
kuorruta ja koristele (2017). Muutin ohjetta sen verran, että gluteenittomat jauhot
vaihdoin tavallisiin vehnäjauhoihin. Koska jääkaapista ei löytynyt kermaviiliä,
korvasin sen turkkilaisella jogurtilla.
Banaanimuffinit
noin 12 kpl
4,5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 banaania
200g kermaviiliä (käytin turkkilaista jogurttia)
1,5dl rypsiöljyä
Ohje
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Soseuta banaani.
3. Lisää soseutettuun banaaniin kermaviili ja rypsiöljy.
4. Sekoita eri kupissa jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe ja suola.
5. Lisää jauhoseos siivilän läpi banaaniseokseen.
6. Sekoita tasaiseksi.
7. Laita taikina muffinivuokiin.
8. Paista noin 18 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti