keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Banaanimuffinit (munaton)





Tämä banaanimuffinien ohje on Emma Iivanaisen kirjasta Emman kakkukirja: leivo,
 kuorruta ja koristele (2017). Muutin ohjetta sen verran, että gluteenittomat jauhot 
vaihdoin tavallisiin vehnäjauhoihin. Koska jääkaapista ei löytynyt kermaviiliä, 
korvasin sen turkkilaisella jogurtilla. 




  Banaanimuffinit 
      noin 12 kpl


                                                               4,5dl    vehnäjauhoja
                                                               2dl       sokeria
                                                               1tl        soodaa
                                                               1tl        leivinjauhetta
                                                               ripaus suolaa
                                                               2          banaania
                                                               200g    kermaviiliä (käytin turkkilaista jogurttia)
                                                               1,5dl    rypsiöljyä









  Ohje


                                                1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
                                                2. Soseuta banaani.
                                                3. Lisää soseutettuun banaaniin kermaviili ja rypsiöljy.
                                                4. Sekoita eri kupissa jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe ja suola. 
                                                5. Lisää jauhoseos siivilän läpi banaaniseokseen.
                                                6. Sekoita tasaiseksi.
                                                7. Laita taikina muffinivuokiin.
                                                8. Paista noin 18 minuuttia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti