Tämän herkullinen pavlova on helppo tehdä. Jos marengin tekee
aikaisemmin valmiiksi, on pavlova nopea ja helppo koota.
Aineet:
Marenki 4 munan valkuaista
1tl sitruunamehua
2,5dl hienoa sokeria
2,5tl maissitärkkelystä
1tl sitruunamehua
2,5dl hienoa sokeria
2,5tl maissitärkkelystä
Päällinen: 2prk vaniljarahkaa (200g/purkki)
4dl kuohukermaa
n. 2rkl sitruunamehua
n. 2tl vaniljasokeria
n. 2rkl vaniljakreemijauhetta
n. 2rkl sitruunamehua
n. 2tl vaniljasokeria
n. 2rkl vaniljakreemijauhetta
hasselpähkinärouhetta
karpaloita (pakkasesta)
1. Vatkaa munan valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella.2. Lisää sitruunamehu munavaahtoon.
3. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
4. Siivilöi maissitärkkelys vaahdon joukkoon.
5. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
6. Lusikoi marenki uunipellille leivinpaperin päälle pyöreäksi renkaaksi.
7. Paista marenkia reilu tunti 100 asteessa. Valmiin marengin pinta
on kova ja se irtoaa leivinpaperista.
Päällinen
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Lisää kermavaahto rahkan sekaan.
3. Lisää noin 2rkl sitruunamehua.
4. Lisää vaniljasokeria noin 2tl.
5. Lisää muutama ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta.
Pavlovan kokoaminen
1. Aseta marenki tarjoiluastialle.
2. Lusikoi päällinen marengin päälle.
3. Ripottele päälle hasselpähkinät.
(Pähkinät voi halutessaan paahtaa tai karemellisoida sokerissa.)
4. Ripottele päälle jäisiä karpaloita ja granaattiomenan siemeniä.
Koristeena on myös muutamia punaherukan terttuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti