perjantai 30. tammikuuta 2015

Helppo suklaakakku




Tämä herkullinen suklaakakku on helppo ja nopea tehdä. Pohja on pehmeä 
ja kakun päälle ja väliin tulee samaa suklaamoussea. Koristelu on tehty
tomuttamalla kaakaojauhetta sabluunan läpi. 



                   Pohja
                                                             4            munaa
                                                            0,5dl      sokeria
                                                            0,5dl      vehnäjauhoja
                                                            0,5dl      perunajauhoja
                                                            0,5dl      kaakaota
                                                            1tl           leivinjauhetta


                  Täyte   
                                                           1 levy     taloussuklaata
                                                           200g      maustamatonta tuorejuustoa
                                                           3tl           vaniljasokeria
                                                           1prk       Flora vaniljaa (vaahdotettuna)


                  Kostutus       
                                                   noin 1,5dl sokerilla maustettua kylmää kahvia



                     Ohje


                                      Pohja
 
                                      1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
                                      2. Sekoita muut aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne
                                          munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
                                      3. Paista leivinpaperilla vuoratussa noin 20cm irtopohjavuoassa
                                          175 asteessa noin 35min. Kokeile tikulla kypsyys.


                                     Täyte

                                     1. Vatkaa Flora vanilja vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
                                     2. Pilko ja sulata suklaa mikrossa.
                                     3. Sekoita tuorejuusto ja suklaa sähkövatkaimella sekaisin.
                                     4. Lisää vaahdotettu Flora vanilja ja vaniljasokeri seokseen.


                                     Kakun kokoaminen

                                     1. Halkaise kakkupohja kahtia ja laita päällimmäinen levy pohjaksi.
                                     2. Kostuta pohja kahvilla.
                                     3. Laita noin puolet suklaamoussesta kakun väliin.
                                     4. Laita toinen kakkulevy moussen päälle ja kostuta kahvilla.
                                     5. Levitä loput moussesta kakun reunalle ja päälle.



                                 Kakun voi koristella esim. kaakaojauheella, tomusokerilla
                                                          tai esim. viinirypäleillä.
                         





keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Suklaamuffinit




Tarkoituksena oli tehdä kirjasta Suklaaunelmat -nautinnollisia
suklaareseptejä kaikille suklaanystäville muffineita. Sovelsin
reseptiä, koska jääkaapista ei smetanaa löytynyt, sooda loppui 
kesken ja suklaarakeitakaan ei ollut. Näiden muffinien rakenne
 oli hyvä ja ne kohosivat kauniisti. Nyt jos tekisin muffinit,
 korvaisin taloussuklaan jollakin makeammalla suklaalla.
  Suklaamuffinit eivät olleet kovin makeita, jos nyt
 suklaamuffineista voi niin sanoa. :)




            Muffinit
             (12kpl)                                   100g             suolatonta voita
                                                             1dl                hienoasokeria
                                                             1dl                fariinisokeria
                                                             2                   munaa
                                                            1prk (1,5dl)  kevyt ranskankermaa
                                                             5rkl               maitoa
                                                             4dl                vehnäjauhoja
                                                             0,5tl              soodaa
                                                             0,5tl              leivinjauhetta
                                                             2rkl               kaakaojauhetta
                                                             1tl                 maustepippuria
                                                             2,5dl (150g) taloussuklaata (tai jotain makeampaa)         



              Ohje
                                                            1. Vatkaa voi ja sokerit hyvin.
                                                            2. Vatkaa joukkoon munat, ranskankerma ja maito.
                                                            3. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe, kaakao ja
                                                                maustepippuri sekaisin toisessa kulhossa.
                                                            4. Siivilöi jauhoseos toiseen seokseen ja sekoita.
                                                            5. Lisää pilkottu suklaarouhe seokseen ja sekoita.
                                                            6. Laita taikina muffinivuokiin. Muista jättää
                                                                kohoamisvara ja paista noin 25 minuuttia
                                                               190 asteessa.
                                                           





Tein muffinit Eskimon Italialaisiin leivosvosvuokiin.
 Vuoat ovat kartonkia.






perjantai 23. tammikuuta 2015

Sitruunakakku





Tein Taivaalliset täytekakut (Lomelino) kirjasta unelmaisen sitruunakakun.
Kakkupohja on tehty 15cm vuokaan. Kakusta tykkäsi niin lapset kuin
 aikuisetkin. Kakku on mehevä ja herkullisen sitruunainen, ei mikään
 tavallinen täytekakku.




Kukat on tehty sokerimassan ja vaahtokarkkimassan 
sekoituksesta. Tein kukkien ruskeat keskustat pikeerillä.




Kakun täytteenä on itse tehtyä lemon curdia. Päällisessä on kuohukermaa, 
lemon curdia ja sokeria.


keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Sydänpiparit leimasimella




Näissä pipareissa kokeilin ensimmäistä kertaa leimasimen
käyttöä. Värin saaminen leimasimeen osoittautui vaikeammaksi
mitä ajattelin. Onnistuneimman jäljen sain sivelemällä siveltimellä
pikeeriä leimasimeen. Idean näihin pipareihin sain Mansikkamäen Eben
 lumihiutalepipareista.




maanantai 19. tammikuuta 2015

Sydänpiparit




Tässä on ensimmäinen kokeilu sydänpipareista ajatellen 
tulevaa ystävänpäivää.





Piparit ovat koristeltu pikeerillä.




torstai 15. tammikuuta 2015

Lego-ukko




Lego-ukko on tehty sokerimassan ja vaahtokarkkimassan
sekoituksesta. Silmät ja suun piirsin elintarviketussilla.
Lego-ukko on noin 5cm korkea.




maanantai 12. tammikuuta 2015

Omenainen bostonkakku



Bostonkakusta saa entistäkin herkullisemman ja mehevämmän
laittamalla täytteeksi omenasosetta. Omenasoseena käytän
syksyisin omenoista keittämääni omenasosetta.


                            Omenainen bostonkakku:
                                                  2,5dl maitoa
                                                  1 pussi kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
                                                  1dl sokeria
                                                  vajaa tl suolaa
                                                  0,5 muna
                                                  0,5rkl kaardemummaa
                                                  noin 7,5dl vehnäjauhoja
                                                  75g voita

                             Täyte: 
                                                 50g voita
                                                 0,5dl sokeria
                                                 2tl kanelia
                                                 noin 400g omenasosetta
                                         
                             Pinnalle:
                                                 voiteluun muna
                                                 raesokeria
                                                 mantelilastuja

                              Ohje:
                                       1. Kuumenna maito mikrossa lämpimäksi.
                                       2. Lisää maitoon sokeri ja suola.
                                       3. Vispilöi joukkoon muna, kardemumma ja osa jauhoista.
                                            (Säästä puolikas muna voiteluun.)
                                       4. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi.
                                       5. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
                                       6. Anna taikinan kohota.
                                       7. Kaulitse kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
                                       8. Sivele levyn pinnalle pehmeä voi.
                                       9. Ripottele voin päälle kaneli ja sokeri.
                                      10. Levitä omenasose kanelin ja sokerin päälle.
                                      11. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla noin 5cm paloiksi.
                                      12. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja
                                            voitele vuoan reunat.
                                      13. Asettele palat leikkauspinta  ylöspäin vuokaan ja anna kohota.
                                      14. Voitele munalla ja ripottele raesokeria ja mantelilastuja pullan päälle.
                                      15. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla.
   




keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Vadelmabrownie





Tämän kakun tein Taivaalliset täytekakut (Lomelino) kirjan ohjeella.
Taikinassa on suklaata ja vadelmia. Kakku on täytetty ja päällystetty 
marenki-voikreemillä. Kakun päälle on levitetty tummaa suklaata,
 jossa on vähän voita. 






Ruusu on tehty sokerimassan ja vaahtokarkkimassan 
sekoituksesta. Kreemin vaaleanpunainen väri on 
peräisin vadelmista ja pinkistä pastaväristä.


lauantai 3. tammikuuta 2015

Voileipäkakun ohje





Tässä on helppo ja maukas voileipäkakun resepti. Reseptin olen saanut
 äidiltäni. Kakun teko onnistuu ilman vuokaa. Halutessaan kakun voi tehdä
 myös vuokaan, kuten tässä kakussa tein. Kinkun, paprikan ja suolakurkun
 määrät eivät ole niin justiinsa. Jos tuntuu, ettei päällinen riitä, voi
 creme fraichea laittaa vaikka koko purkillisen.



                                        Pohja:
                                                            Haluamaasi paahtoleipää. Käytin tässä kakussa 12kpl
                                                            isoja paloja vehnäpaahtoleipää.


                                        Kostutus:
                                                             n. 1dl lihalientä


                                        Täyte 1:  
                                                            200g maustamatonta tuorejuustoa
                                                            250g punaista paprikaa
                                                            250g kinkkua (esim. saunapalvi viipaleina)
                                                            0,5tl viherpippuria


                                         Täyte 2: 
                                                           200g maustamatonta tuorejuustoa
                                                           50g suolakurkkua (herkkukurkku)


                                         Päällinen: 
                                                              200g ruohosipulituorejuustoa
                                                              vajaa purkki creme fraichea.


                                         Koristelu: 
                                                            esim. salaattia, ohuita kinkkusiivuja, tomaatteja
                                                            ja herneenversoja



                                          Resepti:

                                                     1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
                                                     2. Valmista lihaliemi kuutiosta ja jäähdytä lihaliemi.
                                                     3. Valmista 1. täyte. Pilko paprika ja kinkku pieniksi 
                                                          kuutioiksi. 
                                                     4. Sekoita paprika ja kinkku tuorejuustoon. Mausta 
                                                          viherpippurilla.
                                                     5. Valmista 2. täyte. Pilko suolakurkku ja sekoita se 
                                                          tuorejuuston kanssa.
                                                     6. Kokoa voileipäkakku tarjoilulautaselle. Paahtoleipä
                                                         kerroksia tulee yhteensä kolme. Laita alimmat 
                                                         paahtoleivät lautaselle. Kostuta lihaliemellä.
                                                     7. Laita 1. täyte leipien päälle ja laita seuraava kerros 
                                                         leipiä täytteen päälle. 
                                                     8. Kostuta leivät ja laita 2. täyte leipien päälle. Laita
                                                         päällimmäiset leivät täytteen päälle. 
                                                     9. Kostuta leivät ja laita muovikelmu varovasti 
                                                         voileipäkakun päälle. Laita yöksi jääkaappiin.
                                                    10. Valmista päällinen. Sekoita tuorejuusto ja creme
                                                          fraiche keskenään ja levitä päällinen kakun päälle
                                                          ja sivuille.
                                                    11. Koriste haluamallasi tavalla.






torstai 1. tammikuuta 2015

Kirahvi




Tein kirahvin ja lehdet sokerimassan ja vaahtokarkkimassan
 sekoituksesta. Maalasin pilkut ja sorkat pastavärillä.